«

»

Μάι 21 2014

Αποτίμηση της λειτουργίας των ομίλων 2013-14

Μαθηματικός Όμιλος Αριστείας Maths Yes!!!: Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Βλάχα Βασιλική – δείτε περισσότερα στη σελίδα του Ομίλου εδώ

Αθλητικός Όμιλος: Στον Αθλητικό Όμιλο που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-14 υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) κ. Κεχαγιά Βασιλικής οι μαθητές μέσα από τις αθλοπαιδιές που διδάχτηκαν (πετοσφαίριση, καλαθοσφαίριση, χειροσφαίριση) ανέπτυξαν γενικές κινητικές δεξιότητες χειρισμού της μπάλας, καθώς και  μετακίνησης και ισορροπίας  στο χώρο (με και χωρίς μπάλα).

Ειδικότερα στην  ειδική κινητική μάθηση οι μαθητές/τριες διδάχτηκαν:

1. Βόλεϊ: εκμάθηση πάσας, μανσέτας, σερβίς και επιθετικού χτυπήματος. Τεχνική της επίθεσης, τεχνική του μπλοκ, τακτική της ομάδας που εκτελεί σερβίς και  τακτική της ομάδας που εκτελεί υποδοχή.

2. Μπάσκετ: εκμάθηση πάσας, ντρίπλας, σουτ. Τεχνική των προσποιήσεων, τεχνική των σκριν, τεχνική των ριμπάουντ. Ατομική και ομαδική άμυνα, στοιχεία κεντρικού αιφνιδιασμού και ομαδική τακτική.

3. Χάντμπολ: εκμάθηση πάσας, ντρίπλας, σουτ. Προσποιήσεις, άμυνα με μπάλα, άμυνα χωρίς μπάλα και  τεχνική τερματοφύλακα.

Ακόμη, μέσα από τον  Αθλητικό Όμιλο ενισχύθηκε η φιλία, η αυτοπεποίθηση οι σχέσεις συνεργασίας και ευγενούς συναγωνισμού. Οι μαθητές βελτίωσαν τη φυσική τους κατάσταση και συνάμα  διαμόρφωσαν  θετική στάση  για ένα δια βίου κινητικά δραστήριο τρόπο ζωής. Επιπλέον, η  δημιουργία ενδιαφερόντων αθλητικού περιεχομένου πιστεύουμε πως θα τους βοηθήσει  ώστε να ασκούνται  και ως ενήλικες  και να προάγουν την υγεία τους.

Εκδηλώσεις: Στο γ΄ τρίμηνο πραγματοποιήθηκε το ενδοσχολικό πρωτάθλημα αθλοπαιδιών του σχολείου, στο οποίο έλαβαν μέρος όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον Όμιλο.

Αξιολόγηση του προγράμματος: Η αξιολόγηση έγινε με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου και στο σύνολό τους τα παιδιά που συμμετείχαν αξιολόγησαν θετικά τη λειτουργία του Αθλητικού Ομίλου.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/omiloi201314-2/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.