«

»

Ιούν 10 2014

Διάσημες προσωπικότητες από τις γερμανόφωνες χώρες

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΕΣ ΧΩΡΕΣ»

Μάθημα Γερμανικών, Τάξη Γ, Σχολικό Έτος 2013-2014

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Π. Παπατόλη, Ε. Γκαδρή

Κατά το σχολικό έτος 2013-14 οι μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης υλοποίησαν πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Διάσημες προσωπικότητες από τις γερμανόφωνες χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία)». Οι μαθητές παρήγαγαν γραπτό λόγο στη δεύτερη ξένη γλώσσα καλλιεργώντας παράλληλα τον πολιτισμό της. Προσέγγισαν θεωρητικά διάσημες γερμανόφωνες προσωπικότητες όπως τους: Γκαίτε, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Μαρξ, Μπρεχτ και άλλους, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στη διαμόρφωση του παγκόσμιου πολιτισμού.

Στην εποχή της επίμονης ύφεσης, όπου πολύς λόγος γίνεται για το κέντρο βάρους της Ευρώπης, για την πολιτική και οικονομική κυριαρχία της Άγγελα Μέρκελ, αξίζει να θυμηθούμε ότι αυτή η χώρα των 80 εκατομμυρίων κατοίκων δεν χορηγεί μόνο δάνεια και εξάγει προϊόντα. Για την ακρίβεια, η Γερμανία έχει καταθέσει στην κοινή ευρωπαϊκή και παγκόσμια κληρονομιά μεγάλα ιστορικά και πολιτισμικά κεφάλαια, μια ιδέα για την ονομαστική αξία των οποίων δίνουν οι παρακάτω ενδεικτικές προσωπικότητες.

Το video που ακολουθεί είναι από την παρουσίαση του προγράμματος που έγινε σε σχολική εκδήλωση:

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/germanprosopikotites/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.