«

»

Δεκ 20 2021

«Βιώσιμος Πλανήτης»: η οικολογική συνεργασία μας με το ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Ανακυκλώνουμε υλικά – Ανανεώνουμε ιδέες», οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του τμήματος Α2 συνεργάστηκαν μέσω της πλατφόρμας SNFCC Class στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βιώσιμος Πλανήτης».

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξουμε και να υλοποιήσουμε το ειδικά σχεδιασμένο σχολικό πρόγραμμα σε ψηφιακή μορφή, μέσα στην τάξη. Ακολουθήθηκε το χρονοδιάγραμμα του έργου, μέχρι την απόκτηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης.  Με ευελιξία και ζήλο, οι μαθητές έδρασαν ως ομάδες «Ερευνητών», «Πολιτών», «Καλλιτεχνών» και «Ακτιβιστών» και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αποστολές τους.

Εμπλουτίζοντας με τρόπο ψυχαγωγικό, αλλά ταυτόχρονα επιμορφωτικό, τη διαδικασία της οικολογικής ευαισθητοποίησης, εφαρμόστηκαν σύγχρονες μέθοδοι σχεδιασμού, με αποτέλεσμα οι μαθητές να ανακαλύψουν τους τρόπους διατήρησης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και από κοινού να ενεργήσουν για αυτούς.

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Ελένη Ζήκου – Ευτυχία Ράπτη.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/viosimos-planitis-i-oikologiki-synergasia-mas-me-to-kpisn/