«

»

Φεβ 23 2018

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής συναντά τους Ερασμίτες εταίρους του

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Στο πλαίσιο της 1ης κινητικότητας του Erasmus+ προγράμματος με τίτλο “Agenda 2030: That’s our challenge!”, που υλοποιείται για τα σχολικά έτη 2017/18 και 2018/19, το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής φιλοξενεί έξι εκπαιδευτικούς και είκοσι μαθητές από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Ως σχολείο υποδοχής, κατά την εβδομάδα 25/2-3/3, προγραμματίζει ποικίλες εκδηλώσεις που στοχεύουν στην κοινή δράση των μαθητών, εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου ως προς τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ υπό τη σύγχρονη οπτική.

Το πολυδιάστατο πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών διαδικασιών για τη γνωριμία με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής μας, καθώς και επισκέψεις σε τοπικούς φορείς ανάπτυξης, περιηγήσεις σε τοπία φυσικού κάλλους και αρχαιολογικούς χώρους, επισκέψεις σε μουσεία και διαδραστική συμμετοχή σε παραδοσιακά και σύγχρονα πολιτισμικά δρώμενα.

Την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: Β. Κεχαγιά, Ε. Ζήκου, Κ. Μαλάμου, Χ. Παντούλα, Μ. Παπαγεωργίου, Ε. Ράπτη.

 Ο Διευθυντής

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/to-protypo-gymnasio-zosimeas-scholis-synanta-tous-erasmites-eterous-tou/