«

»

Ιούν 25 2015

Θεατρική παράσταση του Ομίλου Δημιουργικής γραφής και Θεάτρου

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και ο  Όμιλος «Εκφραστικής  Ανάγνωσης, Δημιουργικής Γραφής και Θεάτρου»  του σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των θαυμάτων» την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, ώρα 19:00 στο Καμπέρειο Θέατρο. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της  Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων  που οργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.Θ. Ι. και μετά το πέρας της θα ακολουθήσει η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου της σχολικής χρονιάς 2014-15.

Το κείμενο του έργου αποτελεί καρπό της δημιουργικής εργασίας των μαθητών της Α΄ και της Β΄ τάξης  που συμμετείχαν στον Εκπαιδευτικό Όμιλο κατά το σχολικό έτος 2014-15 υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας, Άννας Μπουκουβάλα. Οι μαθητές, βιωματικά μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιγνίδι, διερεύνησαν τις μεθόδους  με τις οποίες θα μπορούσαν  να  διαγράψουν  έναν ρόλο, τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικοί ρόλοι μπορούν τελικά να συνδυαστούν και να αλληλεπιδράσουν δημιουργώντας δράση και τελικά ό,τι συνέλαβαν  ως ιστορία δοκίμασαν να το μετατρέψουν σε λιτό και περιεκτικό θεατρικό λόγο.

Έμπνευση άντλησαν από τη ζωή τους, και πιο συγκεκριμένα από το επίκαιρο για εκείνους θέμα της εφηβείας, των προβλημάτων της και προβληματισμών τους πάνω σ’ αυτό. Θεατρικό καμβά, από όπου ξεπήδησαν οι χαρακτήρες του έργου, αποτέλεσε το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, με τους συμβολισμούς του, σε συνομιλία με το εξίσου γνωστό κι αγαπημένο έργο του Λ. Κάρολ, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

πρόκληση θεάτρου

αφίσα θεάτρου 2015

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/theatriki-parastasi-tou-omilou-dimiourgikis-grafis-ke-theatrou/