«

»

Φεβ 25 2020

Συνάντηση μαθητών με τον Αντιδήμαρχο για τη σηματοδότηση διάβασης

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2019 ομάδα μαθητών από τα τμήματα Β3 και Γ3 συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Έργων, Υποδομών, Ενέργειας, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων, κ. Γεώργιο Αρλέτο. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές τους: Βρίγκα Παναγιώτα, Οικιακής Οικονομίας και Ζωγάκης Γιάννης, Καλλιτεχνικών. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, η επικαιροποίηση και η συζήτηση της πρότασης της μαθητικής μας κοινότητας για τη σηματοδότηση διάβασης πεζών μπροστά από το σχολείο με προσθήκη παλλόμενων φαναριών με ηλιακά πάνελ.

Συνάντηση μαθητών με τον Αντιδήμαρχο για τη σηματοδότηση διάβασηςΗ πρόταση των μαθητών προέκυψε από συμμετοχικές διαδικασίες έρευνας και σχεδιασμού, με στόχο την ανάδειξη, μελέτη και επίλυση καίριων ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των μαθητών του σχολείου. Συντάχθηκε στο πλαίσιο δράσης για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της μαθητικής κοινότητας, με υπεύθυνους καθηγητές τους Βρίγκα Παναγιώτα, Ζωγάκη Γιάννη, Παντούλα Χριστίνα. Πρόσφατα μάλιστα κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ως «πρόταση παρέμβασης μικρής κλίμακας» στην ετήσια διαδικασία του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι μαθητές, στη διάρκεια της συζήτησης επισήμαναν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τόνισαν την ανάγκη επίλυσής του, δίνοντας έμφαση στον ιδιαίτερο και οικολογικό χαρακτήρα της πρότασής τους. Τα παλλόμενα ηλιακά φανάρια, που προτείνεται να τοποθετηθούν στη διάβαση πεζών, είναι αυτόνομα, χωρίς σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρισμού και μπορούν να λειτουργούν αυτόματα μέρα-νύχτα συστήνοντας στους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα και προφυλάσσοντας τους πεζούς από τα διερχόμενα οχήματα.

Ο κ. Αρλέτος ήταν θετικός στις προτάσεις των μαθητών και υποσχέθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ταυτόχρονα τους έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά, εξήρε τις δημοκρατικές τους αξίες και το ενδιαφέρον τους για τα τεκταινόμενα στην πόλη.

Συνάντηση μαθητών με τον Αντιδήμαρχο

Δείτε την πρόταση των μαθητών στη διαβούλευση εδώ

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/synantisi-mathiton-me-ton-antidimarcho-gia-ti-simatodotisi-diavasis/