«

»

Μαρ 16 2024

Συμμετοχή του Ομίλου Κινηματογράφου στη δράση “Βλέπω & Συζητώ”

Για δύο συνεχόμενες Τετάρτες (6/3 & 13/3) ο Όμιλος Κινηματογράφου “Πάμε σινεμά;” πήρε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βλέπω & Συζητώ: μικρές ταινίες, μεγάλες ιδέες” του Κέντρου Πολιτισμικών Δράσεων & Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας “Καρπός”, που αποσκοπεί στην εξοικείωση των μαθητών με την οπτικοακουστική γλώσσα και την καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης. Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Ομίλου παρακολούθησαν την προβολή 6 ταινιών μικρού μήκους από ερασιτέχνες δημιουργούς, οι οποίοι αναδεικνύουν μέσα από τις ταινίες τους κοινωνικά θέματα (όπως η διαφορετικότητα, η συμπερίληψη, η κοινωνική ανισότητα, η αναπηρία) με τη χρήση ποικίλων κινηματογραφικών τεχνικών (cut out, stop motion, ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία). Στη συνέχεια πήραν μέρος σε συζήτηση – επιχειρηματολογία και ψηφοφορία σχετικά με το περιεχόμενο των ταινιών, την αφηγηματική τους τεχνική, καθώς και τις σκέψεις και συναισθήματα που τους προκάλεσαν.

Οι μαθητές/ήτριες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλα τα στάδια της δράσης, μιας και ήταν η πρώτη τους επαφή για φέτος με τη μικρή κινηματογραφική φόρμα. Επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστες δεξιότητες ομαδικότητας, πήραν μέρος σε μια δημιουργική συζήτηση και εξέφρασαν τεκμηριωμένα τις απόψεις τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία αλλά και τους ίδιους. Γενικά η εμπειρία υπήρξε εποικοδομητική για όλους τους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Παναγιώτα Παππά – Μαρία Πετρίδου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/symmetochi-toy-omiloy-kinimatografoy-sti-drasi-quot-vlepo-amp-syzito-quot/