«

»

Μαρ 21 2018

Συμμετοχή στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία 2018

Οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης 2018 που διοργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας Γαλλοφωνίας και πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2018 στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Οι μαθητές και μαθήτριες, με την καθοδήγηση των καθηγητριών του σχολείου μας κ.κ. Ζ. Τζακώστα και Ε. Χαρτζάβαλου, ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι μέσα από το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» / «Le tour du monde en 80 jours», με την ευκαιρία του εορτασμού των 190 χρόνων από τη γέννηση του Ιουλίου Βερν και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας ως διαχρονικού φορέα πολιτισμού και αξιών και παράλληλα η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που συμμετείχαν στον 4ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης 2018 για τη Γαλλοφωνία:

Γέπη Παύλο, Γράψα Νικόλαο, Ζαχαρτζή Σπύρο, Θεμελή Βασιλεία, Καραμάνη Δανάη, Καραντζά Αλεξάνδρα, Καρέλη Μάριο, Κούργια Πηνελόπη, Κουρουζίδη Αλέξανδρο, Κύρκα Μαρίνα-Βασιλική, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνα, Μπαλτά Θεόδωρο, Μπάρκα Παναγιώτη, Νίκου Δανάη, Πουλιάνου Σταυρούλα και Σιώμου-Γκίζα Κωνσταντίνα.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/symmetochi-ston-marathonio-anagnosis-gia-ti-gallofonia-2018/