«

»

Απρ 17 2021

Συμμετοχή στον 6ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία 2021

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων συμμετείχε στον 6ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τον εορτασμό της Ημέρας Γαλλοφωνίας 2021. Ο Μαραθώνιος ανάγνωσης είχε ως θέμα: «Γαλλοφωνία και Φιλελληνισμός. Κείμενα Μνήμης / Francophonie et Philhellénisme. Textes de mémoire» και έγινε διαδικτυακά στις 10/4/2021.

Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου ανάγνωσης και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, μαθήτριες της τάξης των Γαλλικών της Γ΄ Γυμνασίου (τμήματα: Γ1, Γ2) παρουσίασαν στα γαλλικά τα κείμενα της χρονογραμμής με τίτλο: «Victor Hugo, ami constant de la Grèce / Ο Βίκτωρ Ουγκώ, πιστός φίλος της Ελλάδας», η οποία δημιουργήθηκε στο μάθημα των Γαλλικών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών, κ. Ελένης Χαρτζάβαλου. Στην εκδήλωση, οι μαθήτριες ανέδειξαν τον Φιλελληνισμό του Βίκτορα Ουγκώ, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον του Γάλλου ποιητή για το Ελληνικό ζήτημα, από τον αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821 ως τον ένοπλο αγώνα της Κρητικής επανάστασης (1866-69).

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του σχολείου μας οι οποίες συμμετείχαν στον Μαραθώνιο ανάγνωσης εκπροσωπώντας το σχολείο μας με μια άψογη παρουσία!

Οι μαθήτριες είναι: Άννα Μπότσιου, Ανδριάνα Μανίκα, Μαρίνα Μπέλλου, Σμαράγδα Ντάτση, Λυδία Γκαρόζη, Ευγενία Ηλία, Δανάη Καββαδία, Μαριάννα Καραμάνη και Μαρκέλλα Κολιάκη.

Μπορείτε να δείτε τη χρονογραμμή «Ο Βίκτωρ Ουγκώ, πιστός φίλος της Ελλάδας» στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://padlet.com/elenihartz/8ffl76nq2u0k1lvy

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/symmetochi-ston-6o-marathonio-anagnosis-gia-ti-gallofonia-2021/