«

»

Μάι 30 2022

Συμμετοχή στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Ας «κεντήσουμε» τον μύθο του Οδυσσέα, οι μαθητές του Α2 τμήματος του σχολείου μας συμμετείχαν στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (10-14 Μαΐου 2022), με τη δημιουργία και παρουσίαση μίας καινοτόμου πρακτικής.

Συγκεκριμένα, με τη διαθεματική συνεργασία και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, Ευτυχίας Ράπτη (Πληροφορικού) και Ελένης Ζήκου (Φιλολόγου), οι μαθητές/ήτριες επέλεξαν σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα του έπους, προκειμένου να τα επεξεργαστούν ψηφιακά και λογοτεχνικά. Από τη μία πλευρά, απέδωσαν με τη δική τους οπτική τις μορφές και τις καταστάσεις, ενώ από την άλλη τις ψηφιοποίησαν με τη σύγχρονη τεχνολογία. Ο πλούσιος “καμβάς” της Ομηρικής Οδύσσειας προσφερόταν να “κεντηθεί” δημιουργικά με pixels και λέξεις, με βοηθό το piskelapp, ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικονοστοιχείων στον ιστό. Έτσι, το δίπτυχο έργο των μαθητών/τριών ανέδειξε μεν τις ψηφιακές και λογοτεχνικές δεξιότητές τους, απέδειξε δε ότι μετά από 2800 χρόνια, ο μύθος του Οδυσσέα ακόμη εμπνέει τους σύγχρονους εφήβους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/symmetochi-sto-11o-mathitiko-festival-psifiakis-dimioyrgias/