«

»

Απρ 16 2018

Συμμετοχή στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης «Πλανήτης 2030» της Action Aid

Η ομάδα του Erasmus+ προγράμματος “Agenda 2030: That’s our Challenge!” κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας να συμμετάσχουν τον Μάρτιο στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2018 «Πλανήτης 2030» της Action Aid, προκειμένου να υπάρξει διάχυση της γνώσης και ευαισθητοποίηση σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους. Οι μαθητές και μαθήτριες εργάστηκαν για τη δημιουργία φανζίν (fanzine), με βάση το ψηφιακό υλικό της οργάνωσης. Κατέστρωσαν το δικό τους βιώσιμο πλάνο και ενεργοποίησαν τη δημιουργική δύναμή τους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι, επιχείρησαν να δώσουν τη δική τους οπτική για κάποιο θέμα του ενδιαφέροντός τους, να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους στον κόσμο και να εκφραστούν μέσω της προσωπικής έκδοσής τους.

Τα φανζίν που δημιουργήθηκαν θα  παρουσιαστούν σε εκδήλωση της Action Aid, η οποία θα ενταχθεί στις δράσεις Αθήνα: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Δείτε σχετικά: http://education.actionaid.gr/gaw  και  εδώ (τα έργα των μαθητών μας).

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/symmetochi-sti-mathitiki-evdomada-drasis-planitis-2030-tis-action-aid/