«

»

Νοέ 04 2019

Συμμετοχή σε προγράμματα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Μία διπλή δράση υλοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, κατά την εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Α3 και Γ3 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Πρώτης τάξης συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα «Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού», αφού επισκέφθηκαν την ανάλογη έκθεση εντός του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Στόχος ήταν, με τη χρήση τάμπλετ και μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, να αναζητήσουν τον θησαυρό επιλύοντας γρίφους με τη βοήθεια κειμένων ή των αντικειμένων της έκθεσης, διαδικασία διδακτική και ευχάριστη για εκείνους.
Παράλληλα, οι μαθητές της Τρίτης τάξης «ξεναγήθηκαν» εικονικά στα «Γιάννενα του χθες: ανιχνεύοντας το σήμερα», λαμβάνοντας μέρος στο ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Έτσι, άντλησαν ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες πληροφορίες για την τοπική ιστορία και την πολιτιστική διαδρομή της πόλης μας στον χρόνο, τις οποίες ανέδειξαν με τη διαδραστική συμμετοχή τους και τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε.
 
Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Παναγιώτα Βρίγκα, Μαρία Έξάρχου, Έλένη Ζήκου, Βασιλική Καλαντζή.
bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/symmetochi-se-programmata-toy-politistikoy-idrymatos-omiloy-peiraios/