«

»

Μάι 20 2018

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Αργυροτεχνίας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές των τμημάτων Γ3 και Γ4, που υλοποιήθηκε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Π.Ι.Ο.Π. την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συνδύασε τρεις πολιτιστικές δραστηριότητες. Η πρώτη αφορούσε την επίσκεψη στην ομαδική έκθεση έργων χαρακτικής «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ», που δημιούργησαν μεταξύ μαθητών από άλλα σχολεία και μαθητές του δικού μας σχολείου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Εικαστικών, κ. Γιάννη Ζωγάκη. Η δεύτερη ήταν η παρουσίαση οπτικού υλικού από τους υπεύθυνους του Ιδρύματος και η συζήτηση με τους μαθητές μας, με θέμα «Η Μόδα και τα σύμβολά της». Τρίτη ακολούθησε η ξενάγηση στην περιοδεύουσα έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με τίτλο «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου».

Έτσι, στον ατμοσφαιρικό χώρο του Μουσείου, οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί (Ελένη Ζήκου, Μαρία Παπαγεωργίου, Ευτυχία Ράπτη) βίωσαν πτυχές της ομορφιάς και της τέχνης διαχρονικά και διαθεματικά.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/symmetochi-se-ekpaideytiko-programma-toy-moyseioy-argyrotechnias/