«

»

Ιούλ 05 2023

Συμμετοχή μαθητή μας στο πρόγραμμα ρομποτικής “mini-RACECAR”

Με συντονιστή τον φυσικό Βασίλειο Κολχούρη, εκπαιδευτικό του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής, που κατά το σχολικό έτος 2022-23 δίδαξε φυσική και στο σχολείο μας, δύο τριμελείς ομάδες μαθητών των δύο σχολείων, μεταξύ των οποίων και ένας μαθητής της Β΄ γυμνασίου, πήραν μέρος στο πρόγραμμα “mini-RACECAR”. Το “mini-RACECAR” είναι ένα διαδικτυακό μάθημα προγραμματισμού και ρομποτικής που προσφέρεται σε μαθητές από το Beaver Works Summer Institute (BWSI) του MIT και έχει ως στόχο την καθοδήγηση ενός αυτόνομου μοντέλου αγωνιστικού αυτοκινήτου με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Python. Η εγγραφή στο μάθημα παρέχει επίσης πρόσβαση με μια εντατική και υψηλού επιπέδου προετοιμασία στον προγραμματισμό σε Python για τη χρήση της σε πραγματικές εφαρμογές (BWSIPythonCore).

Ο μαθητής του σχολείου μας Ανδρόνικος Τσουμέτης (Β4) ήταν ο ένας από τους τρεις μαθητές που κατόρθωσαν να επιτύχουν τον απαιτούμενο βαθμό – και μάλιστα με εξαιρετική επίδοση – , ώστε να λάβουν βεβαίωση από το ΜΙΤ για τη βασική γνώση Python, η οποία αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την περαιτέρω ενασχόλησή τους με τον προγραμματισμό. 

Συγχαρητήρια στον μαθητή μας αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα!

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/symmetochi-mathiti-mas-sto-programma-rompotikis-quot-mini-racecar-quot/