«

»

Νοέ 11 2015

Συμμετοχή του ΠΓΖΣΙ στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας

Φεστιβάλ επιστήμης

Το σχολείο μας συμμετείχε στο “Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας”, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Environmental Portfolio for Quality in University Education”. Το Φεστιβάλ είχε ως στόχο, μεταξύ άλλων, να προβάλει σχολικές δραστηριότητες προς την κατεύθυνση ανάπτυξης ενός περιβαλλοντικού ιδεώδους, ενώ ήταν ανοιχτό στην τοπική κοινωνία, καθώς και σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Φινλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Αυστρία, Μάλτα).

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής ανέδειξε, με poster-αφίσα, τη δράση “Ecomobility: οικολογική μετακίνηση”, που πραγματοποιήθηκε το 2014-2015 από μαθητές της Γ΄ τάξης με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Χρ. Παντούλα και τον κ. Κ. Τσοκάνη, βραβεύτηκε με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην Αθήνα και στη συνέχεια επιβραβεύτηκε και με συμμετοχή ομάδας μαθητών στις Βρυξέλλες στην “Αποστολή Ecocity” τον Ιούνιο του 2015.

Την προετοιμασία και παρουσίαση του poster ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Χρ. Παντούλα, Κ. Τσοκάνης, Ι. Νείλα και Ι. Ζωγάκης, καθώς και ο (πρώην) μαθητής μας Δημήτρης Βακαλόπουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

αφίσα ecomobility 2014-2015

αφίσα ecomobility 2014-2015

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής στο Φεστιβάλ επιστήμης

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/simmetochi-tou-pgzsi-sto-festival-epistimis-ke-aiforias/