«

»

Σεπ 30 2016

Συμμετοχή της νικήτριας ομάδας του διαγωνισμού για τη δασοπονία σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης στον Ε. Δ. Πάρνηθας

Η ομάδα του σχολείου μας, αποτελούμενη από τις μαθήτριες της Γ’ τάξης Κωσταδήμα Ναταλία, Προκόπη Υακίνθη και Τζίμα Χριστίνα, που κατέλαβε την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Δασών μεταξύ των σχολείων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας (Απρίλιος 2016), προσκλήθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας σε Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Φορέα στην Πάρνηθα από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2016, ως επιβράβευση για τις νικήτριες ομάδες του Διαγωνισμού «Young People in European Forests».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε δραστηριότητες σε περιβαλλοντικό μονοπάτι, όπως παρακολούθηση ελαφιού με τηλεσκόπια, επίσκεψη σε πυροφυλάκιο και σε καμένες περιοχές, ενημέρωση για τα αντιδιαβρωτικά έργα, τις αναδασωτικές εργασίες και το φυτώριο κεφαλληνιακής ελάτης, αναγνώριση δασικών ειδών, καθώς και ανάβαση στο βουνό της Πάρνηθας με τελεφερίκ, ξενάγηση στο Δημόσιο Δάσος Τατοΐου, επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης, παρουσιάσεις εργασιών των μαθητικών ομάδων και βραδιά βράβευσης.

Όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μαθητριών και των συνοδών καθηγητριών τους καλύφθηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας για την επιτυχία τους, την άψογη εκπροσώπηση του σχολείου μας και την εξαιρετική εργασία για τα δάση της Ηπείρου, που εκπόνησαν και παρουσίασαν.

Υπεύθυνες καθηγήτριες για την προετοιμασία, τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό και στο Πρόγραμμα στην Πάρνηθα:  Ιωάννα Νείλα, Κωνσταντίνα Μαλάμου, Παναγιώτα Παππά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/simmetochi-tis-nikitrias-omadas-tou-panelladikou-mathitikou-diagonismou-gia-ta-dasi-ke-ti-dasoponia-se-programma-perivallontikis-enimerosis-ston-ethniko-drimo-parnithas/