«

»

Ιαν 09 2017

Συμμετοχή στον ψηφιακό διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό»

Το σχολείο μας για το σχολικό έτος 2016-2017 συμμετέχει στο πρόγραμμα “Σέβομαι τη Διαφορετικότητα”, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του British Council μαζί με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο πρόγραμμα συνεισφέρει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες που θα βοηθήσουν στη καταπολέμηση κοινωνικών παθογενειών, όπως ο ρατσισμός και ο σχολικός εκφοβισμός. Οι Ολυμπιακές Ιδέες (έμπνευση, αποφασιστικότητα, ισότητα, φιλία, σεβασμός, κουράγιο, αριστεία) είναι η βάση πάνω στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμα προκειμένου να προωθήσει τις εξής αρχές:

  • Αναγνώριση της διαφορετικότητας
  • Ισότητα ευκαιριών
  • Κοινωνική ενσωμάτωση
  • Επίλυση διαφορών

Στα πλαίσια του προγράμματος, διοργανώθηκε ο ψηφιακός διαγωνισμός «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» που διήρκεσε μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2016. Το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτόν τον διαγωνισμό με λογοτεχνικό κείμενο που δημιούργησε μια ομάδα τεσσάρων (4) μαθητριών του τμήματος Γ1. Συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας για την πολύ αξιόλογη προσπάθειά τους.

Κείμενο:  Νεφέλη Ζολώτα-Τάτση

Μορφοποίηση / Εικονογράφηση:  Αγάπη Γκρέστα, Κωνσταντίνα Βράκα,  Αλεξάνδρα Βράνου

Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Μαρία Εξάρχου, Βασιλική Τόκη

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/simmetochi-ston-psifiako-diagonismo-leme-ochi-sto-scholiko-ekfovismo/