Το σχολείο μας, με τέσσερις συμμετοχές, πήρε μέρος και στο φετινό 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων στις 27-28 Απριλίου 2017.
Οι μαθητές του τμήματος Α4 για τη σχολική χρονιά 2016-17 αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι και να βγάλουν τις δικές τους αναμνηστικές φωτογραφίες. Ο καθένας τους ήθελε να ταξιδέψει και κάπου αλλού. Γι’ αυτό και το ταξίδι μετατράπηκε σε ένα ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα τη φωτογραφία. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ε. Ράπτη, Α. Γκόκη, από το οποίο προέκυψε το ψηφιακό έργο με τίτλο «Ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα τη φωτογραφία…» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ.
Στο ίδιο Φεστιβάλ πήραν μέρος και οι μαθητές του Ομίλου Πληροφορικής – Μαθαίνω να προγραμματίζω, με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους Μ. Εξάρχου και Ε. Ράπτη. Οι μαθητές του Ομίλου, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο έργο eTwinning «Walled cities. Castles and people. Traditions and perspectives» που αναφέρεται στα κάστρα, εμπνεύστηκαν και έφτιαξαν το δικό τους ψηφιακό έργο. Επιπλέον, σχεδίασαν οι ίδιοι με τη γνωστή χελώνα του MicroWorlds Pro τα δικά τους ηλεκτρονικά παιχνίδια που εκτυλίσσονται μέσα σε κάστρα.
Οι μαθητές του τμήματος Γ1 συμμετείχαν επίσης στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών Μ. Εξάρχου και Β. Τόκη. Το δικό τους ψηφιακό έργο δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή τους στον ψηφιακό διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», που αποτελεί σύμπραξη του British Council με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Τέλος, στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος επίσης όλοι οι μαθητές της Α΄ τάξης με ένα διαθεματικό έργο που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Ι. Ζωγάκης (Εικαστικών) και Α. Γκόκης – Ε. Ράπτη (Πληροφορικής). Οι μαθητές παρουσίασαν το θέμα Μοτίβα – ρυθμός στα Εικαστικά με τη ζωγραφική των windows με έργα που δημιούργησαν στο μάθημα των Εικαστικών σχεδιάζοντας στον υπολογιστή ρυθμικά μοτίβα με τα ονόματά τους (γράμματα και λέξεις ως σχήμα). Τα έργα τους υλοποιήθηκαν με το εργαλείο της «ζωγραφικής» των Windows.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο.