«

»

Απρ 12 2016

Συμμετοχή στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας / Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο

Οι μαθητές του τμήματος Β1, τη σχολική χρονιά 2015-16, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο» και του αναλυτικού προγράμματος του μαθήματος Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μαρίας Εξάρχου και Βασιλικής Τόκη, ερεύνησαν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, εμπνεύστηκαν, έγραψαν ποιήματα και ζωγράφισαν αφίσες σχετικά με αυτούς, αλλά πρότειναν και τρόπους αντιμετώπισής τους, ώστε να προτρέψουν και τους συμμαθητές τους να αποκτήσουν μια θετική στάση απέναντι στον τρόπο χρήσης του διαδικτύου. Όλες τους τις δημιουργίες τις κατέγραψαν σε ένα βίντεο όπου πρωταγωνιστούν οι ίδιοι. Το βίντεο το δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές με το Windows Movie Maker υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής Μαρίας Εξάρχου.

Η δημιουργία αυτή παρουσιάστηκε από μαθητές του τμήματος στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις 7-8 Απριλίου 2016. Η εκπαιδευτική αυτή εκδήλωση δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο, αλλά και να δουν τα έργα των συμμαθητών τους από άλλα σχολεία.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή μας στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

http://digifest-ioa.blogspot.gr/2016/03/blog-post_31.html


6festival_B1_1
6festival_B1_2

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/simmetochi-sto-6o-mathitiko-festival-psifiakis-dimiourgias-ena-kalitero-diadiktio/