«

»

Μάι 19 2017

Πρώτο πανελλήνιο ποιητικό βραβείο σε μαθήτρια του σχολείου μας

Μία επιπλέον τιμητική διάκριση έρχεται να προστεθεί στο σύνολο αυτών που σταθερά κατακτά το σχολείο μας. Η μαθήτρια Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου του τμήματος Γ4 κατέλαβε την πρώτη θέση στον 8ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με το ποίημά της «Η δική μου Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, η μαθήτρια αξιοποίησε δημιουργικά την έμπνευσή της με αφορμή τη διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου της Νεοελληνικής Γλώσσας (δείτε τη σχετική ανάρτηση και την οπτικοποίηση του ποιήματος), ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε το ποίημά της διαθεματικά και στην Α΄ ενότητα του πιλοτικού προγράμματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας «Στάσεις ζωής μέσα από ποιητικά κείμενα». Της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο για τον εκφραστικό της πλούτο όσο και για τη βιωματική διάσταση που προσέδωσε στο θέμα, δικαιώνοντας έτσι την προσπάθεια των φιλολόγων εκπαιδευτικών της τάξης της.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο με απαγγελία της ίδιας κατά την εκδήλωση της βράβευσής της (Θεσσαλονίκη, 13 Μαΐου 2017).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/proto-panellinio-piitiko-vravio-se-mathitria-tou-scholiou-mas/