«

»

Ιούν 15 2016

Προστάτεψε τον εαυτό σου… Πλοηγήσου με ασφάλεια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

«ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ… ΠΛΟΗΓΗΣΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Κατά τη σχολική χρονιά 2015-16 οι μαθητές του τμήματος Α2 συμμετείχαν στο πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο «Προστάτεψε τον εαυτό σου… Πλοηγήσου με ασφάλεια». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς: Αχιλλέα Γκόκη ΠΕ19, Ευτυχία Ράπτη ΠΕ19 και Ιωάννη Ζωγάκη ΠΕ08.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τους κινδύνους του διαδικτύου, καθώς και να κατανοήσουν ότι πέρα από τον εικονικό κόσμο του διαδικτύου υπάρχει και ο πραγματικός κόσμος. Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικές επισκέψεις: στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και τη Βιβλιοθήκη / Κέντρο Πληροφόρησης.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του προγράμματος αγωγής υγείας υλοποίησαν ψηφιακό έργο-βίντεο με το οποίο συμμετείχαν στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων στις 7-8 Απριλίου 2016.

Ο μαθητής Χρήστος Μανταλόβας του τμήματος Α2 έγραψε στίχους για ένα ραπ τραγούδι πάνω στη μουσική του «No regrets» του Kyu Tracks. Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε με τη βοήθεια των μαθητριών Μαρίνας Κύρκα και Μαργαρίτας Μανούση, οι οποίες έκαναν και τις δεύτερες φωνές στο τραγούδι. Οι μαθητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Z-on air / Σχολικό ραδιόφωνο», προσκάλεσαν τους συμμαθητές τους να παρουσιάσουν το τραγούδι που δημιούργησαν στην εκπομπή του Z-on air με θέμα την τεχνολογία.

Το συνολικό αποτέλεσμα της εργασίας τους μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/prostatepse-ton-eafto-sou-ploigisou-me-asfalia/