«

»

Μάιος 10 2021

Πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;” – Στην καραντίνα

Το σχολικό έτος 2020-2021, το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες του ΟΗΕ. Το πρόγραμμα είχε στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα προσφύγων, την προώθηση του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θετική αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών. Από το σχολείο μας πήρε μέρος μια ομάδα δεκαέξι 16 μαθητών και μαθητριών από τα τμήματα Γ1 και Γ2, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Ελένη Ζερβού και την Καλλιόπη Σταύρου.

Τα αγόρια και τα κορίτσια που έλαβαν μέρος στη δράση συζήτησαν για το πώς βίωσαν τις ημέρες της καραντίνας, τι επιπτώσεις είχε ο περιορισμός στη ζωή τους και τι επίδραση είχε η περίοδος αυτή στις προσδοκίες και στις επιδιώξεις τους. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους αποτυπώθηκε σε τρία βίντεο με τίτλους: (1) Ταυτόχρονες καραντίνες, (2) Απαγορεύεται η έξοδος και (3) Έρωτας στην καραντίνα.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 οι εργασίες των μαθητών και των μαθητριών παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακό φεστιβάλ στο οποίο παρουσιάστηκε η δουλειά από 23 σχολεία, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και προσφυγικές δομές από όλη την Ήπειρο. Η εκδήλωση βασίστηκε θεματολογικά στην έκδοση «Μονόλογοι στην Καραντίνα» (https://www.unhcr.org/gr/monologoi-se-karantina).

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν:

Τμήμα Γ1: Αποστολάκη Ναταλία, Γιάκης Γιώργος, Γιώτης Κωνσταντίνος, Γκαρόζη Λυδία, Δασκαλόπουλος Ραφαήλ, Δριστιλιάρης Νικόλας, Καββαδία Δανάη, Καραμάνη Μαριάννα, Κασαγιάννης Χρήστος, Κοέν Σάρρα και Κολιάκη Μαρκέλλα

Τμήμα Γ2: Λαμπρίδη Έλλη, Μανή Μάνια, Μποζίδης Μιχάλης, Μπότσιου Άννα και Ντούρου Αμαλία

Ταυτόχρονες καραντίνες

 

Απαγορεύεται η έξοδος

 

Έρωτας στην καραντίνα

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/programma-quot-ki-an-isoyn-esy-quot-stin-karantina/