«

»

Οκτ 19 2020

Πρόγραμμα eTwinning στα Γαλλικά: «Oh là là, c’est la cata! (Ulysse 20-21)»

Το γαλλόφωνο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning «Oh là là, c’est la cata! (Ulysse 20-21)», που εκπονείται στο σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, είναι αφιερωμένο στο θέμα των καταστροφών του 20ού αιώνα. Το πρόγραμμα υλοποιούν οι μαθητές Γαλλικών της Γ΄ τάξης (τμήμα Γ3), οι οποίοι με αφόρμηση την Οδύσσεια του Ομήρου και σε συνεργασία με μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ουκρανία και τη Ρουμανία θα γράψουν συνεργατικές ιστορίες με πρωταγωνιστή έναν σύγχρονο Οδυσσέα, ο οποίος, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στο σπίτι του στην Ιθάκη, θα γνωρίσει τις καταστροφές του 20ού αιώνα! Στα πλαίσια του έργου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητες παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου στη γαλλική γλώσσα αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες με τη συνεργασία και την εργασία σε διακρατικές ομάδες.

Όλες οι δραστηριότητες του έργου διεξάγονται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών κ. Ελένης Χαρτζάβαλου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου:

https://twinspace.etwinning.net/121322/home

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/programma-etwinning-sta-gallika-oh-la-la-c-est-la-cata-ulysse-20-21/