«

»

Σεπ 12 2017

Πρόγραμμα ανταλλαγής με το γερμανικό γυμνάσιο St. Stephan: Παρουσίαση σε διεθνές συνέδριο

Το πρόγραμμα ανταλλαγής-αδελφοποίησης μαθητών του σχολείου μας με το γυμνάσιο του St. Stephan στο Augsburg παρουσιάστηκε στο 16ο Διεθνές Συνέδριο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας «Χτίζουμε γέφυρες / Συνδεόμαστε με τα Γερμανικά» στο Fribourg / Freiburg της Ελβετίας (27/7-4/8/2017) από την κ. Ελένη Γκαδρή, καθηγήτρια Γερμανικών αποσπασμένη στο συντονιστικό γραφείο εκπαίδευσης στο Βερολίνο και η οποία υπηρέτησε στο ΠΓΖΣΙ.

Δείτε εδώ τη σχετική παρουσίαση.

Στο αναφερόμενο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής που διδάσκονται γερμανικά και μαθητές του Γυμνασίου ανθρωπιστικής παιδείας St. Stephan που διδάσκονται στο σχολείο τους αρχαία και νέα ελληνικά. Η ανταλλαγή περιλαμβάνει τη γνωριμία / επικοινωνία μεταξύ των μαθητών και τη φιλοξενία τους από οικογένειες μαθητών του αδελφοποιημένου σχολείου. Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικείωση με τη σχολική ζωή και την καθημερινότητα στην ξένη χώρα, η αμεσότερη επαφή με τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της, καθώς επίσης και η διεύρυνση των γνώσεων και εμπειριών των μαθητών, η επαφή με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Το πρόγραμμα ανταλλαγής υλοποιείται φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, με αφετηρία το σχολικό έτος 2014-2015. Στην οργάνωση και υλοποίησή του συμμετείχαν από το σχολείο μας οι εκπαιδευτικοί Ελένη Γκαδρή, Βασιλική Κεχαγιά, Άννα Μπουκουβάλα, Παναγιώτα Παπατόλη, Μαρία Πετρίδου, Καλλιόπη Σταύρου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/programma-antallagis-me-to-germaniko-gymnasio-st-stephan-parousiasi-se-diethnes-synedrio/