«

»

Απρ 05 2016

Πρόγραμμα αδελφοποίησης του Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. με το Γυμνάσιο St. Stephan του Augsburg της Βαυαρίας

Για δεύτερη φορά φέτος το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο προγράμματος αδελφοποίησης του σχολείου με το γυμνάσιο St. Stephan του Augsburg της Γερμανίας, φιλοξένησε για διάστημα οκτώ ημερών δεκατέσσερις Γερμανούς μαθητές σε οικογένειες αντίστοιχου αριθμού Ελλήνων μαθητών.

Η γερμανική ομάδα και οι συνοδοί τους, κ. Anja Reichelt και κ. Markus Müller, παρακολούθησαν μέρος του προγράμματος μαθημάτων του σχολείου. Συγκεκριμένα η κ. Παναγιώτα Παππά δίδαξε στην αγγλική γλώσσα απόσπασμα από την Ιλιάδα του Ομήρου για την ασπίδα του Αχιλλέα. Η κ. Μαρία Πετρίδου έκανε μία διδακτική παρέμβαση στα Αρχαία Ελληνικά της γ΄ γυμνασίου. Η κ. Ελένη Ζήκου δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα με έμφαση στη χρήση ελληνικών εννοιών στη διεθνή επιστημονική ορολογία. Η κ. Άννα Μπουκουβάλα παρουσίασε την αντίθεση «είναι» και «φαίνεσθαι» στην Ελένη του Ευριπίδη και στις ταινίες MatrixΙnception και Avatar. Η κ. Καλλιόπη Σταύρου παρουσίασε την ιστορία της καταστροφής του μαρτυρικού χωριού Λιγκιάδες Ιωαννίνων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Οι μαθητές του προγράμματος συμμετείχαν επίσης σε ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο εικαστικών (workshop) στην αγγλική γλώσσα υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του καθηγητή Εικαστικών, κ. Ιωάννη Ζωγάκη. Στο πρόγραμμα πήρε μέρος επίσης το Μουσικό Γυμνάσιο / Λύκειο Ιωαννίνων με τους εκπαιδευτικούς κ. Γεωργία Καρβούνη και κ. Χρήστο Ντούλια και την ορχήστρα τους, που δίδαξαν το παραδοσιακό Πωγωνίσιο τραγούδι “Γιάννη μου, το μαντήλι σου” και παρουσίασαν τα μουσικά όργανα του τόπου μας, ενώ η κ. Βασιλική Κεχαγιά, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, δίδαξε τον αντίστοιχο χορό.

Μια σειρά από εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις συμπλήρωσαν ευχάριστα το πρόγραμμα των Γερμανών μαθητών: εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα, επίσκεψη στο νησί των Ιωαννίνων και το μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης (η ξενάγηση έγινε από την κ. Ελένη Παππά στην αγγλική γλώσσα), στο μουσείο Παπαγιάννη και τη μονή Τσούκας στο Ελληνικό κ.ά. Επίσης ξεναγήθηκαν από τις οικογένειες φιλοξενίας σε κοντινούς προορισμούς.

Θα ακολουθήσει το ταξίδι των Ελλήνων μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από τις 9/4/2016 μέχρι τις 15/4/2016 στο Augsburg.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος έληξε μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, με την αναχώρηση της Γερμανικής ομάδας, που πήρε μαζί της τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία του σχολείου μας και των οικογενειών των μαθητών μας αλλά και από τις ομορφιές του τόπου μας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Παπατόλη Πανάγιω – Γκαδρή Ελένη – Σταύρου Καλλιόπη.

 

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/programma-adelfopiisis-tou-p-g-z-s-i-me-to-gimnasio-st-stephan-tou-augsburg-tis-vavarias/