«

»

Οκτ 12 2016

«Περίπατοι»: Δράσεις αφιερωμένες στο έτος Αριστοτέλη από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής, με αφορμή τον εορτασμό του 2016 ως έτους Αριστοτέλη και με πρόθεση την ενεργό και συνεχή  αλληλεπίδραση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του με την τοπική κοινωνία, διοργανώνει καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς  τους «Περιπάτους», μια σειρά από διαθεματικές δράσεις αφιερωμένες στο έργο του μεγάλου φιλοσόφου.

Η πρώτη δράση, η ημερίδα “Περίπατοι“, στις 30 Μαρτίου 2016, επιχείρησε να προσεγγίσει διεπιστημονικά το έργο του Αριστοτέλη και απευθυνόταν όχι μόνον σε εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας και βαθμίδας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Η δεύτερη δράση των «Περιπάτων», η διάλεξη του Β. Κάλφα, Καθηγητή Φιλοσοφίας Α.Π.Θ., με θέμα: “Ο Αριστοτελικός φυσικός κόσμος”, είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 στον πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής”, στα Παλιά Σφαγεία.

Πριν τη διάλεξη ομάδα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Π.Γ.Ζ.Σ. θα παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο: “Διάλογος Αριστοτέλη Γαλιλαίου: Περί κινήσεως“. Το κείμενο του διαλόγου είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας δημιουργικής γραφής της ομάδας αυτής, που, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου Άννας Μπουκουβάλα και Χριστίνας Παντούλα, επιχείρησε να κατανοήσει τις δύο θεωρίες μέσα από τις διαφορές τους και τη «συνομιλία» τους.

Το υλικό των δράσεων «Περίπατοι» βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://peripatoi2016.weebly.com/

afisa_aristotelisprosklisi_aristotelis

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/peripati-drasis-afieromenes-sto-etos-aristoteli-apo-to-protipo-gimnasio-zosimeas-scholis/