«

»

Φεβ 02 2023

PAFSE – Συμπράξεις για την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης και του προγράμματος «PAFSE – Συμπράξεις για την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες» που υλοποιεί το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Τετάρτη 1/2/2023 επισκέφθηκαν το σχολείο μας ο κ. Αναστάσιος Μικρόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος και οι ερευνητές κ. Ι. Μπέλου και κ. Κ. Γεωργόπουλος. Το πρόγραμμα, για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζονται ειδικοί από εννέα (9) διεθνείς φορείς και Πανεπιστήμια είναι μια κοινοπραξία με μέλη από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Οι ερευνητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για δύο διδακτικές ώρες την πορεία υλοποίησης ενός εκ των διδακτικών σεναρίων του προγράμματος που υλοποιείται από την κ. Καλλιόπη Σταύρου σε συνεργασία με τους κ. Χ. Πούλιο και Β. Βλάχα, με θέμα «Κοινωνικές διαστάσεις της υγείας κατά τη διάρκεια μιας επιδημικής ή πανδημικής έξαρσης». Οι 22 μαθητές του τμήματος Γ1 εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά με ψηφιακά μαθησιακά αντικείμενα και ψηφιακούς πόρους στο εργαστήριο πληροφορικής και παρουσίασαν τις εργασίες των ομάδων τους για τα αίτια και τις συνέπειες των υγειονομικών ανισοτήτων. Τελικός στόχος του σεναρίου είναι η διεξαγωγή εμπειρικής κοινωνικής έρευνας από τους μαθητές για τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην τοπική κοινωνία και η ανάδειξη πιθανών ανισοτήτων υγείας, καθώς και η διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/pafse-sympraxeis-gia-tin-ekpaideysi-stis-fysikes-epistimes/