«

»

Φεβ 15 2023

Όμιλος Κινηματογράφου – συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Ο Όμιλος Κινηματογράφου “Πάμε σινεμά;” του σχολείου μας πήρε φέτος μέρος για δεύτερη φορά στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, συμμετέχοντας στις ακόλουθες δράσεις:

  • Online προβολές για σχολεία κατά τη διάρκεια του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (17-30/10/2022), με παρακολούθηση της ταινίας «Η Λέσχη των άσχημων παιδιών», δημιουργία και εφαρμογή φύλλου εργασίας,
  • «Κινηματογραφική Λέσχη στο σχολείο» (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος), εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε διαδικτυακές επιμορφωτικές συνεδρίες των εκπαιδευτικών, προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους: «Οι Επισκέπτες» του Θ. Παπαδουλάκη (2018) και «Comme un éléphant dans un magasin de porcelaine» της σχολής animation ESMA (2017), προετοιμασία και υλοποίηση δραστηριοτήτων από προτεινόμενο υλικό.

Η συμμετοχή των μαθητών του Ομίλου στις παραπάνω δράσεις υπήρξε ενθουσιώδης και σε πολλές περιπτώσεις οι εμπνεύσεις, η ενσυναίσθηση και η διαισθητική τους ματιά μας εξέπληξαν ευχάριστα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για θέματα κινηματογραφικής τεχνικής και πραγματικά απόλαυσαν τις βιωματικές δραστηριότητες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις σχετικές καταχωρίσεις στο ιστολόγιο του Ομίλου.

Ευχαριστούμε πολύ το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για την παραχώρηση του δικαιώματος προβολής των παραπάνω ταινιών, καθώς και τους επιμορφωτές για την καθοδήγηση και τα εξαιρετικά ερεθίσματα που μας έδωσαν για δραστηριότητες.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Παναγιώτα Παππά, Μαρία Πετρίδου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/omilos-kinimatografoy-synergasia-me-to-festival-kinimatografoy-chanion/