«

»

Μαρ 09 2018

Oλοκληρώθηκε η 1η κινητικότητα των Ερασμιτών εταίρων!

Με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η κινητικότητα του Erasmus+ προγράμματος με τίτλο “Agenda 2030: That’s our challenge!”, που υλοποιείται για τα σχολικά έτη 2017/18 και 2018/19, στο σχολείο μας. Ως σχολείο υποδοχής, κατά την εβδομάδα 25/2 – 3/3, φιλοξένησε έξι εκπαιδευτικούς και είκοσι μαθητές από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία και διοργάνωσε ποικίλες εκδηλώσεις που στόχευαν στην κοινή δράση των μαθητών, εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου ως προς τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ υπό τη σύγχρονη οπτική.

Το πολυδιάστατο πρόγραμμα κάλυψε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών διαδικασιών για τη γνωριμία με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής μας (Ζαγοροχώρια – Νησάκι – Κάστρο), καθώς και επισκέψεις σε τοπικούς φορείς (Δήμος Ιωαννιτών – Πανεπιστήμιο – «Ζαγόρι» Χήτος ΑΒΕΕ – Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου – Βιολογικός Καθαρισμός – Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας), περιηγήσεις σε τοπία φυσικού κάλλους και αρχαιολογικούς χώρους (Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης – Ιτς Καλέ), επισκέψεις σε μουσεία (Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας – Αρχαιολογικό Μουσείο – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη) και διαδραστική συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες και βιωματικά εργαστήρια. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων και του Ωδείου ARS NOVA στην τελετή λήξης του προγράμματος, καθώς εντυπωσίασαν όλους με παραδοσιακά και σύγχρονα χορευτικά και μουσικά δρώμενα.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως ο αρχαιοελληνικός θεσμός της φιλοξενίας διατηρεί τη διαχρονική του ισχύ και επιτυγχάνει να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας και συνεργασίας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, για το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής το «ταξίδι» συνεχίζεται με τους καλύτερους οιωνούς.

Την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: Β. Κεχαγιά, Ε. Ζήκου, Κ. Μαλάμου, Χ. Παντούλα, Μ. Παπαγεωργίου, Ε. Ράπτη.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/oloklirothike-i-1i-kinitikotita-ton-erasmiton-eteron/