«

»

Οκτ 25 2018

Ολοκλήρωση της 3ης κινητικότητας του Erasmus+ στη Γερμανία

H 3η κινητικότητα του σχολείου μας στο πλαίσιο του Erasmus+ προγράμματος με τίτλο “Agenda 2030: That’s our challenge!” ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Kατά το χρονικό διάστημα 14-20 Οκτωβρίου 2018, oι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ελένη Ζήκου και Χριστίνα Παντούλα μαζί με πέντε μαθητές (Δανάη Καραμάνη, Μαρία Ντόντορου, Διώνη Παπαδοπούλου, Ραφαήλ Σκούρτη, Βιργινία Χαρίση) επισκέφθηκαν το Carlo-Schmid-Oberschule στο Βερολίνο και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος που στόχευαν στην κοινή δράση των μαθητών, εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου ως προς τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και, συγκεκριμένα, τον Στόχο 7: «Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια» και τον Στόχο 12: «Υπεύθυνη Παραγωγή και Κατανάλωση». Στην κινητικότητα συμμετείχαν επίσης σχολικές ομάδες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Η διαδικασία ήταν πολύπτυχη, δεδομένου ότι περιλάμβανε δράσεις για τη γνωριμία με το ανθρωπογενές περιβάλλον του Βερολίνου (διαπολιτισμικά και οικολογικά σχολεία, βιώσιμες σχολικές εταιρείες), επισκέψεις σε τοπικούς φορείς (συνάντηση με τον Δήμαρχο του Spandau, επίσκεψη στο Κοινοβούλιο, ενημέρωση από την εταιρεία EPIZ για το Fair Trade, ξενάγηση στην εταιρεία Ökowerk για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας), περιηγήσεις σε τοπία φυσικού κάλλους (βόλτα με ποταμόπλοιο στον Spree) και στα πολλά αξιοθέατα της πόλης, καθώς και διαδραστική συμμετοχή σε βιωματικά εργαστήρια (οικολογικών καλλυντικών, ξύλινων κατασκευών, ECO AUDIT) και αθλητικούς αγώνες.

Σε όλα τα παραπάνω, οι μαθητές μας διακρίθηκαν για την ποιότητα των παρουσιάσεων, την επικοινωνιακή ικανότητα και την ομαδοσυνεργατική με τους υπόλοιπους μαθητές επίδοσή τους. Έτσι, η 3η κινητικότητα αποδείχθηκε μία πολύτιμη εμπειρία αλληλεπίδρασης για όλους, με κοινό στόχο έναν καλύτερο κόσμο στο παρόν και μέλλον.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/oloklirosi-tis-3is-kinitikotitas-toy-erasmus-sti-germania/