«

»

Δεκ 23 2022

«Μαύρη Σαύρα»: παρακολούθηση θεατρικής παράστασης με οικολογικό μήνυμα

Στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης “Πράσινο Σχολείο: βιωματική δράση ανακύκλωσης” και “Το κλίμα αλλάζει. Εσύ;”, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, οι μαθητές της Γ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ευρηματική θεατρική παράσταση της Θεατρικής Συμπαιγνίας, με τίτλο «Μαύρη Σαύρα». Η βασική θεματική του έργου ήταν το περιβάλλον και η καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στον πλανήτη. Μέσα από τις ποικίλες μεταμφιέσεις των ηθοποιών, τα video projections, τα ευφάνταστα σκηνικά, την πρωτότυπη μουσική και τη διάδραση με το κοινό, οι μαθητές/ήτριες συμμετείχαν σε ένα ταξίδι αναζήτησης και οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.), προκειμένου να γνωρίσουν την παραδοσιακή γιαννιώτικη τέχνη των χειροποίητων αντικειμένων αργυροχοΐας. Παράλληλα, συνειδητοποίησαν το γεγονός ότι ο γεωμορφολογικός παράγοντας διαμόρφωσε το πλαίσιο για την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των φυσικών υλικών, αντανακλώντας την αίσθηση του σεβασμού προς το περιβάλλον που ίσχυε διαχρονικά στην περιοχή μας.

Τέλος, στο πνεύμα του εορτασμού των Χριστουγέννων, αλλά και του γενικότερου ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, οι μαθητές/ήτριες ξεναγήθηκαν στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης μας και συνομίλησαν με την υπεύθυνη λειτουργίας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας είχε ήδη προγραμματίσει δράση συγκέντρωσης αγαθών για τη συγκεκριμένη δομή, οπότε τα παιδιά διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι πως κάθε προσφορά προς τον συνάνθρωπο είναι πολύτιμη και συνιστά κίνηση ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης.

Σε αυτές τις δραστηριότητες με στόχο, αλλά και αφορμή για ευρύτερο προβληματισμό, την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης, συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί: Ελένη Ζήκου (Φιλόλογος), Χριστίνα Παντούλα (Φυσικός), Χρήστος Πούλιος (Τεχνολόγος), Βασιλική Τσέπη (Πληροφορικός), Αλέξης Αναγνώστου (Εικαστικός).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/mayri-sayra-parakoloythisi-theatrikis-parastasis-me-oikologiko-minyma/