«

»

Ιούν 27 2024

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσής της & μετεγγραφής σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-ΠΕΠΑΛ

Από τις 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και τις 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025 μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

(ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio).

 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα εξής:

  • Την ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο Π.Σ. myschool, σύμφωνα με την αριθμ. 35099/ΓΔ4/05-04-2024 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και συνδέεται στην εφαρμογή με τους προσωπικούς του κωδικούς Γ.Γ.Π.Σ. & Ψ.Δ. (TaxisNet).
  • Για την ταυτοποίηση των μαθητών/τριών κατά την υποβολή της αίτησης απαιτείται ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) – για μαθητές/τριες που φοίτησαν στη Γ΄ γυμνασίου κατά το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024 ο Α.Μ. τους αναγράφεται στον έλεγχο προόδου τους.
  • Ειδικά για τα Πρότυπα Σχολεία, οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών που φοίτησαν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου κατά το τρέχον σχολικό έτος 2023-24, στην ηλεκτρονική τους αίτηση δηλώνουν εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτηση σε ίδιου τύπου σχολείο ή επιθυμούν να εγγραφούν σε ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. ή Π.ΕΠΑ.Λ.

 

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το υλικό που υπάρχει στην πλατφόρμα ή διαβάστε προσεκτικά τη σχετική εγκύκλιο παρακάτω, που περιέχει αναλυτικές πληροφορίες:

 

Οι μαθητές/τριες ή οι κηδεμόνες αυτών που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-εγγραφές μπορούν επίσης να απευθύνονται στο help desk της εφαρμογής, στα τηλέφωνα 2103443911 (ΓΕΛ), 2103443913 (ΕΠΑΛ-ΠΕΠΑΛ) Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-16:00 ή με e-mail μέσω της σελίδας «Επικοινωνία» της πλατφόρμας e-εγγραφές, εφόσον συνδεθούν και επιλέγοντας απαραίτητα τύπο σχολείου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ilektronikes-aitiseis-eggrafis-ananeosis-tis-amp-meteggrafis-se-gel-epal-pepal/