«

»

Απρ 07 2022

«Η απουσία» στον Όμιλο Κινηματογράφου, παρουσία του δημιουργού

Την Τετάρτη 6/4/2022 ο Όμιλος Κινηματογράφου “Πάμε σινεμά;” είχε τη χαρά να φιλοξενήσει έναν απόφοιτο του σχολείου μας, τον Θοδωρή Δημήτρη, συνδημιουργό της ταινίας Η απουσία (2021) – μαζί με τον επίσης παλιό μας μαθητή Νίκο Γράψα. Οι μαθητές του Ομίλου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν έναν σχεδόν συνομήλικό τους σεναριογράφο και σκηνοθέτη, να παρακολουθήσουν την ταινία και να την ερμηνεύσουν μαζί του.

Έπειτα από την προβολή της ταινίας οι μαθητές αποπειράθηκαν να προσδιορίσουν επακριβώς το θέμα και να παρουσιάσουν την αφηγηματική ροή της ιστορίας διαχωρίζοντας τα χρονικά/αφηγηματικά επίπεδα. Προβληματίστηκαν ιδιαίτερα για τα σύμβολα και έδωσαν τις δικές τους ευφάνταστες εκδοχές για διάφορα σημεία της ταινίας. θέτοντας παράλληλα ποικίλα ερωτήματα σχετικά με τις επιλογές του δημιουργού.

Ευχαριστούμε πολύ τον Θοδωρή Δημήτρη που δέχτηκε πρόθυμα την πρόσκλησή μας και έλυσε υπομονετικά όλες τις απορίες μας, παρά τη δύσκολη για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου περίοδο. Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η νέα ταινία μεγάλου μήκους του: The Art of Storytelling.

Υπεύθυνες καθηγήτριες Ομίλου: Παναγιώτα Παππά – Μαρία Πετρίδου

 

Δείτε επίσης τη σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του Ομίλου.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/i-apoysia-ston-omilo-kinimatografoy-paroysia-toy-dimioyrgoy/