«

»

Ιούν 23 2021

Γίνε κι εσύ αγωνιστής του ’21

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

«ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ’21»

Κατά το σχολικό έτος 2020-21 οι μαθητές του τμήματος Γ1 του σχολείου μας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πήραν μέρος στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Γίνε κι εσύ αγωνιστής του ’21» και προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα ίχνη των αγωνιστών του ’21.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού ερωτήσεων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, οι μαθητές εργάστηκαν σε μικρές και ευέλικτες ομάδες, ώστε να συγκεντρώσουν υλικό για τα γεγονότα του Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, τα πρόσωπα και τη δράση τους και να το αποτυπώσουν σε ερωταπαντήσεις. Εκτός από τη μελέτη του υλικού, οι μαθητές συμμετείχαν σε όλα τα στάδια δημιουργίας του επιτραπέζιου παιχνιδιού, επέλεξαν τον τίτλο του παιχνιδιού, κατάρτισαν τις οδηγίες, σχεδίασαν τις κάρτες, το ταμπλό-χάρτη και χάραξαν μία διαδρομή που ενώνει τα κύρια τοπόσημα της Επανάστασης. Τέλος, ομάδες μαθητών προσάρμοσαν κάποιες από τις ερωταπαντήσεις και δημιούργησαν τα ακόλουθα πρωτότυπα έργα στο Scratch:

Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Γίνε αγωνιστής: 99+1 ερωτήσεις για την Ελληνική Επανάσταση» σας περιμένει στη Βιβλιοθήκη του σχολείου…

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαρία Πετρίδου (συντονίστρια), Μαρία Εξάρχου, Βασίλειος Κολιός (συμμετέχοντες)

 

bbblbbbr

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/gine-ki-esy-agonistis-toy-21/