«

»

Μαρ 22 2023

Φιλοξενία Γερμανών μαθητών από το Augsburg στο σχολείο μας

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων πραγματοποιεί και για το σχολικό έτος 2022-23 πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το Γυμνάσιο St. Stephan στο Augsburg της Γερμανίας, με θέμα “Θρησκείες”. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δεκαπέντε (15) Γερμανοί μαθητές που διδάσκονται στο σχολείο τους Αρχαία Ελληνικά και δεκαπέντε (15) Έλληνες μαθητές που διδάσκονται στο σχολείο μας τη Γερμανική ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Οι συντονίστριες εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είναι: Παπατόλη Πανάγιω (ΠΕ07), Εξάρχου Μαρία (ΠΕ86).
Η πρώτη κινητικότητα του προγράμματος υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά το διάστημα από 4 έως 10 Μαρτίου 2023 στα Ιωάννινα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί από 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2023 στο Augsburg.
Οι μαθητές μας μαζί με τις οικογένειές τους, υποδέχθηκαν τους Γερμανούς μαθητές και τους συνοδούς τους το Σάββατο 4 Μαρτίου στον χώρο του σχολείου μας και τους φιλοξένησαν για έξι ημέρες στα σπίτια τους. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι φιλοξενούμενοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σχολείο και την πόλη μας. Στο σχολείο, όλοι οι μαθητές του προγράμματος συμμετείχαν σε κοινές δράσεις στα μαθήματα των Εικαστικών, των Αρχαίων Ελληνικών αλλά και της Φυσικής Αγωγής, όπου διδάχθηκαν ελληνικούς χορούς.
Επίσης, περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης, κάνοντας στάσεις ενημέρωσης στα σημαντικότερα κτίρια, όπως Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, Περιφέρεια, Δημαρχείο, Ρολόι. Επισκέφθηκαν ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το Δημοτικό Μουσείο – Τζαμί Ασλάν-Πασά, το Σπήλαιο Περάματος, το Νησί Ιωαννίνων. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν δύο ημερήσιες εκδρομές, την Κυριακή 5 Μαρτίου στην Πάργα και την Πρέβεζα μαζί με τις οικογένειες των μαθητών μας και την Τετάρτη 8 Μαρτίου στα Τρίκαλα και τα Μετέωρα, όπου οι φιλοξενούμενοι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τους πελώριους βράχους με τα Μοναστήρια. Οι Γερμανοί φιλοξενούμενοί μας ήρθαν συνολικά σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα, κατακτώντας τη βιωματική γνώση, που είναι από τους βασικούς στόχους του προγράμματός μας.
 
Πληροφορίες για τη φιλοξενία μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου St. Stephan
 
Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το ΕΓΙΝ – Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

 
 
 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/filoxenia-germanon-mathiton-apo-to-augsburg-sto-scholeio-mas/