«

»

Μαρ 14 2018

«Εβδομάδα Χημείας» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε τους μαθητές του σχολείου μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη σημασία και τη μαγεία της Χημείας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των γνωστικών αντικειμένων των Φυσικών Επιστημών και του Ομίλου Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών, την Παρασκευή 9-3-2018, στο Αμφιθέατρο του Χημικού Τμήματος.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την παρακολούθηση ποικιλίας χημικών αντιδράσεων, σε συνδυασμό με την παρουσίαση και ερμηνεία εντυπωσιακών πειραμάτων από το επιστημονικό προσωπικό και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ενδεικτικά, οι μαθητές συμμετείχαν διαδραστικά σε πειραματικές διαδικασίες, όπως η σύνθεση πλαστικού, η «μετατροπή» μπανάνας σε σφυρί, η δημιουργία «πυγολαμπίδων» και «σύννεφου» με υγρό άζωτο, καθώς επίσης έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για επικίνδυνες «νόστιμες» χημικές ενώσεις στην καθημερινή διατροφή ή για ουσίες που περνούν από το πλαστικό στα τρόφιμα επιβαρύνοντας την υγεία μας.

Τα ενθουσιώδη σχόλια και το ενδιαφέρον όλων των συντελεστών οδήγησαν στη δέσμευση για επανάληψη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την επόμενη σχολική χρονιά.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Κ. Μαλάμου, Χ. Παντούλα και Ε. Ζήκου.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/evdomada-chimeias-sto-panepistimio-ioanninon/