«

»

Φεβ 20 2017

Ετικέτα Ποιότητας για το πρόγραμμα eTwinning «Η Διαπολιτισμικότητα στον χώρο και τον χρόνο»

Το σχολείο μας πρόσφατα παρέλαβε την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το διαθεματικό πολιτιστικό πρόγραμμα eTwinning με θέμα «Η Διαπολιτισμικότητα στον χώρο και τον χρόνο». Το εν λόγω έργο υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2014-2015, με τη συμμετοχή 66 μαθητών των τμημάτων Α1, Γ1 και Γ4, καθώς και των εκπαιδευτικών Τόκη Βασιλικής (δημιουργού) ΠΕ19, Εξάρχου Μαρίας ΠΕ19, Ζήκου Ελένης ΠΕ02, Νόννη Λευκοθέας ΠΕ02, Ράπτη Ευτυχίας ΠΕ19 και Χαρτζάβαλου Ελένης ΠΕ05.

Πεδίο αναφοράς του έργου ήταν α) η κοινή δράση σχολείων από δύο γεωπολιτικά ιδιαίτερες περιοχές της χώρας μας, τα Ιωάννινα και την Ξάνθη, καθώς και β) η βιωματική προσέγγιση της Κάτω Ιταλίας και Σικελίας, μιας επίσης ιδιαίτερης περιοχής ως προς την παρουσία του ελληνικού στοιχείου από την αρχαιότητα ως σήμερα. Δεδομένου ότι στην πορεία της ιστορίας τους οι συγκεκριμένοι χώροι υπήρξαν πολυπολιτισμικές κοιτίδες, εστιάσαμε στο να αναδειχτεί η σύγχρονη πολιτισμική τους ταυτότητα, μέσω της παροντοκεντρικής συμμετοχής των εμπλεκόμενων μαθητών και εκπαιδευτικών υπό το πρίσμα της διαπολιτισμικότητας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/etiketa-piotitas-gia-to-programma-etwinning-i-diapolitismikotita-ston-choro-ke-ton-chrono/