«

»

Μαρ 10 2024

Εργαστήριο ποίησης με τη συγγραφέα Αναστασία Ιωακειμίδου

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 οι μαθητές των τμημάτων Α4 και Α3 πήραν μέρος διαδοχικά σε Εργαστήριο Ποίησης με την ψυχολόγο και συγγραφέα παιδικής ποίησης και λογοτεχνίας κ. Αναστασία Ιωακειμίδου. Στο Εργαστήριο, που υλοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη “Άλκη Ζέη” του σχολείου μας στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης “Η Σχολική Βιβλιοθήκη μας: εστία μάθησης και δημιουργίας ανοιχτή για όλους τους μαθητές” και του μαθήματος της Λογοτεχνίας, τα παιδιά διδάχτηκαν με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο πώς να συνθέτουν χαϊκού και λίμερικ. Η συγγραφέας, αφού εξήγησε στα παιδιά πώς ξεκίνησε η ίδια να γράφει ποίηση στο διάστημα της καραντίνας, παρουσίασε την ιστορία και τις βασικές αρχές που διέπουν τη σύνθεση των ποιητικών ειδών που είναι γνωστά ως χαϊκού και  λίμερικ, ενώ παράλληλα διάβαζε ποιήματα από τα βιβλία της «Το μαγικό δάσος» (εκδ. Κέφαλος) και «Καλοκαιρινά Λυρ…Ο…Παιχνιδίσματα» (εκδ. Κομνηνός). Καθ’ όλη τη διάρκεια του Εργαστηρίου οι μαθητές ενθαρρύνονταν να πειραματιστούν με τις ποιητικές φόρμες και πράγματι, αρκετοί από αυτούς στο τέλος παρουσίασαν ενδιαφέρουσες συνθέσεις.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Ιωακειμίδου που δέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό την πρόσκλησή μας και ήρθε από την Κέρκυρα αποκλειστικά για το Εργαστήριο Ποίησης με τα παιδιά. Ιδιαιτέρως την ευχαριστούμε και για τα προαναφερθέντα βιβλία της, καθώς και την ποιητική ανθολογία των εκδόσεων Κούρος, που δώρισε στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας!

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Παναγιώτα Παππά – Μαρία Πετρίδου – Ευαγγελία Συρογιαννούλη

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ergastirio-poiisis-me-ti-syggrafea-anastasia-ioakeimidoy/