«

»

Φεβ 25 2019

Erasmus+ in Schools: ενημέρωση μαθητών της γ΄ από φοιτητές μέλη του ESN

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 μέλη του Δικτύου Φοιτητών Erasmus+ (ESN) επισκέφθηκαν το σχολείο μας και παρουσίασαν τους στόχους του προγράμματος Erasmus+ in Schools σε μαθητές της γ΄ γυμνασίου (Γ΄3 & Γ΄4). Η παρουσίαση έγινε από τον εθνικό συντονιστή του ESN Βαγγέλη Ζήκο, φοιτητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και την τοπική συντονίστρια του ESN του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άλκηστη Αθανασοπούλου και σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Μαρία Πετρίδου και Ευτυχία Ράπτη, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας (ενότητα: Ενωμένη Ευρώπη και Ευρωπαίοι πολίτες) και της Πληροφορικής.

Στόχος της παρουσίασης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για τις θετικές προοπτικές που προσφέρουν στους νέους άνω των 13 ετών ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus+, για σπουδές ή πρακτική σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Οι φοιτητές πληροφόρησαν τα παιδιά για τα πρακτικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος μέσα από τη συμμετοχή του σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής, καθώς και για τις εξίσου σημαντικές διαπροσωπικές, συνεργατικές και επικοινωνιακές δεξιότητες που αποκτά (softskills). Τέλος, μοιράστηκαν τα προσωπικά τους βιώματα και σε ένα κλίμα φιλικού διαλόγου ενθάρρυναν τους μαθητές μας να αξιοποιήσουν τις ποικίλες δυνατότητες που τα ευρωπαϊκά προγράμματα προσφέρουν.

 

bbblbbbr

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/erasmus-in-schools-enimerosi-mathiton-tis-g-apo-foitites-meli-toy-esn/