«

»

Μαρ 11 2016

Επίσκεψη στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 7/3/2015 τα τμήματα Α2 και Β1 του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με θέματα:

  1. «Προστάτεψε τον εαυτό σου… Πλοηγήσου με ασφάλεια»,

που υλοποιεί το τμήμα Α2 υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Ευτυχίας Ράπτη, κ. Αχιλλέα Γκόκη και κ. Ιωάννη Ζωγάκη και

  1. «Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»,

που υλοποιεί το τμήμα Β1 υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Μαρίας Εξάρχου, κ. Βασιλικής Τόκη και κ. Λευκοθέας Νόννη.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο ερευνητικό εργαστήριο ρομποτικής, όπου και τους έγινε επίδειξη των λειτουργιών των εκπαιδευτικών ρομπότ, από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος. Περιηγήθηκαν στον χώρο του κεντρικού υπολογιστή και είδαν από κοντά έναν εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων. Τέλος, συζήτησαν με καθηγητή του τμήματος σχετικά με τη συλλογή δεδομένων που γίνεται κατά την αναζήτηση πληροφοριών στο Διαδίκτυο.

pliroforiki2

pliroforiki4 pliroforiki3 pliroforiki5

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/episkepsi-sto-tmima-michanikon-ii-ke-pliroforikis-tou-panepistimiou-ioanninon-2/