«

»

Μάι 04 2017

Επίσκεψη στο Κάστρο, παρέα με το Πειραματικό Γυμνάσιο ΠΑΜΑΚ

Την Παρασκευή 28/4/2017 οι μαθητές του Β3 και του Ομίλου Πληροφορικής του σχολείου μας υποδέχτηκαν τους συμμαθητές τους από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μαζί με τους συνοδούς τους, κ.κ. Θωμά Ζήκο, Νίκο Γεωργολιό και Όλγα Μητσέλη, και όλοι μαζί επισκέφθηκαν το Κάστρο των Ιωαννίνων. Η κοινή δράση των μαθητών των δύο σχολείων έγινε στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος με τίτλο «Walled cities. Castles and people. Traditions and perspectives»,  στο οποίο συνεργάζονται τα δύο σχολεία.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο Κάστρο και ξεναγήθηκαν στις ακροπόλεις και στα μνημεία του από τον υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Πραμάντων, κ. Θωμά Λώλη. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την έκθεση «Από την Άπειρο Χώρα στη Μεγάλη Ήπειρο», η οποία διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Ιτς Καλέ, και τέλος ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Π.Ι.Ο.Π. στον δυτικό προμαχώνα της ΝΑ ακρόπολης του Κάστρου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Μαρία Εξάρχου, Ευτυχία Ράπτη και Μαρία Πετρίδου.

Με αφορμή την επίσκεψη υπογράφτηκε από τα δύο σχολεία Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας, ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία τους και να διευρυνθούν οι δεσμοί φιλίας των μαθητών.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/episkepsi-sto-kastro-parea-me-to-piramatiko-gimnasio-pamak/