«

»

Μαρ 11 2022

Επίσκεψη στη Συναγωγή και την Εβραϊκή Συνοικία των Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Ιστορικά τοπόσημα των τριών Γιαννιώτικων Κοινοτήτων», την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Β3 επισκέφτηκαν την παλιά Συναγωγή στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Ο υπεύθυνος της Συναγωγής τους μίλησε για την ιστορία της Εβραϊκής κοινότητας, τον πολιτισμό της, τα ήθη και έθιμά της, τη λειτουργία της Συναγωγής και τη σημασία της για την Κοινότητα. Ακολούθως οι μαθητές τού έθεσαν πλήθος ερωτήσεων και εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την επίσκεψη αυτή, που δύσκολα θα πραγματοποιούσαν μόνοι τους. Στη συνέχεια περιδιάβηκαν τα στενά, όπου άλλοτε ζούσαν οι Ρωμανιώτες και παρατήρησαν την αρχιτεκτονική των σπιτιών τους, τα περισσότερα από τα οποία μαρτυρούν το πέρασμα του χρόνου.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Χρήστος Πούλιος, Βασιλική Ραμπαούνη, Ειρήνη Αμοργιανιώτη, Κωνσταντίνος Βακατσάς.

 

Δείτε τα έργα που εμπνεύστηκαν οι μαθητές από την επίσκεψή τους στη Συναγωγή και την Εβραϊκή συνοικία, καθώς και έργα που φιλοτεχνήθηκαν με θέμα την “Οικία Χουσεΐν Μπέη“, στο Ιστολόγιο “Μαθητών έργα”.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/episkepsi-sti-synagogi-kai-tin-evraiki-synoikia-ton-ioanninon/