«

»

Απρ 29 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη της β΄ γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία

Την τελευταία εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα (στις 23-25/4) πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ τάξης και των μαθητών του Ομίλου «Ρυθμός και Κίνηση: από το πένταθλο στον παραδοσιακό χορό» στην Αρχαία Ολυμπία. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος των Αρχαίων Ελληνικών, της Φυσικής Αγωγής και των Καλλιτεχνικών αλλά και του παραπάνω Ομίλου.

Οι μαθητές μας είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να διαμείνουν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στις παρυφές του Κρόνιου λόφου, όπου πληροφορήθηκαν για τον ρόλο και το έργο της ΔΟΑ, η οποία εδώ και 60 και πλέον χρόνια υπηρετεί το Ολυμπιακό Κίνημα διατηρώντας και διαδίδοντας τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Παράλληλα, απόλαυσαν τη διαμονή και τους περιπάτους στην ανοιξιάτικη φύση της Ηλείας και αθλήθηκαν με την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και των άλλων συνοδών στα γήπεδα της ΔΟΑ. Για τη σύνδεση της σύγχρονης με την αρχαία αθλητική εμπειρία, πριν από τις αθλητικές δραστηριότητες οι μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου παρουσίασαν εργασίες που είχαν προετοιμάσει για τα αθλήματα που συναποτελούσαν το αρχαίο πένταθλο (άλμα, δίσκο, δρόμο, ακόντιο, πάλη).

Κατά την παραμονή των μαθητών στην Ολυμπία αυτό που πραγματικά τους ενθουσίασε ήταν η διαρκής εγγύτητα με τον αρχαιολογικό χώρο και αυτό αποτυπώθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν κατά την ξενάγηση και κατά την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας (Σύγγρειο). Μάλιστα πολλά παιδιά, στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που τους δόθηκε, επέλεξαν να επισκεφθούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το διαδραστικό Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας “Αρχιμήδης” (Κώστα Κοτσανά), όπου τους έγινε μια σύντομη επίδειξη της λειτουργίας των κύριων εκθεμάτων. Το εκπαιδευτικό μέρος της εκδρομής ολοκληρώθηκε με σύντομη επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος στην Τουρλίδα Μεσολογγίου.

 

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Ζερβού, Θεόδωρος Μέτσης, Σπύρος Ντάνης, Παναγιώτα Παππά και Μαρία Πετρίδου, οι οποίοι είχαν και την ευθύνη της οργάνωσης της τριήμερης επίσκεψης. Σημαντική υπήρξε και η συμβολή του υποδιευθυντή κ. Αλέξη Αναγνώστου, τον οποίο και ευχαριστούμε.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekpaideytiki-episkepsi-tis-v-gymnasioy-stin-archaia-olympia/