«

»

Νοέ 13 2022

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης “Το κλίμα αλλάζει. Εσύ;” και “Πράσινο Σχολείο: βιωματική δράση ανακύκλωσης” αλλά και του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων “Κλιματική αλλαγή – Ας γίνουμε μέρος της λύσης”, την Πέμπτη 10/11/2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων  με τη συμμετοχή των τμημάτων Β3 και Β4 του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Χρήστου Πούλιου (ΠΕ 81) και Μαρίας Εξάρχου (ΠΕ 86).

Αρχικά έγινε ενημέρωση-συζήτηση από την υπεύθυνη του Πάρκου και με τη συμμετοχή των μαθητών μας, σχετικά με τον χρόνο ζωής των απορριμμάτων από μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες αλλά και τις συνέπειες που αυτά έχουν για το περιβάλλον, όταν δεν ανακυκλώνονται. Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακυκλώσουν με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο τα πλαστικά μπουκάλια που μάζευαν για αυτόν τον σκοπό σε ειδικούς κάδους στο σχολείο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και να λάβουν το ανταποδοτικό κίνητρο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες του σχολείου.

Ήταν μια βιωματική δράση στην οποία οι μαθητές μας συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και μάλιστα ζήτησαν να την επαναλάβουμε σύντομα. Ελπίζουμε πως αυτή η δράση θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και να γίνουν ενεργοί πολίτες, που ήταν και ο αρχικός στόχος μας.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekpaideytiki-episkepsi-sto-parko-antapodotikis-anakyklosis/