«

»

Νοέ 18 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας

Στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης «Κλιματική κρίση: Ώρα Μηδέν» και «ZosimEco School: Οικολογικό Σχολείο» την Τρίτη 14/11/2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας,  με τη συμμετοχή των μαθητών του τμήματος Β2 του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Παντούλα Χριστίνας (ΠΕ 04.01) και Εξάρχου Μαρίας (ΠΕ86). Οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ο Νερόμυλος, η Ανεμογεννήτρια και το Φωτοβολταϊκό».

Αρχικά έγινε ενημέρωση/συζήτηση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανάγκη για τη χρήση τους, καθώς και  παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του φωτοβολταϊκού και της ανεμογεννήτριας. Στη συνέχεια έγινε μετάβαση στο μικρό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Λούρου, όπου ο υπεύθυνος του Κέντρου περιέγραψε στους μαθητές  τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου. Τέλος, οι μαθητές επισκέφθηκαν τη νεροτριβή και τον νερόμυλο στον Άγιο Γεώργιο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ενέργεια του νερού και τις δυνατότητες που έχει η αξιοποίησή της.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Φιλιππιάδας για την  ευγένεια, την προθυμία και την καλή διάθεση με την οποία υποδέχθηκαν του μαθητές και τις χρήσιμες γνώσεις που τους πρόσφεραν. Αν κρίνουμε από το ζωηρό ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μαθητών μας στις δραστηριότητες του προγράμματος, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι στόχοι που είχαμε θέσει. Οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα και την κλιματική κρίση και απέκτησαν γνώσεις, που θα τους βοηθήσουν, όταν στο μέλλον ως αυριανοί πολίτες θα κληθούν να πάρουν θέση και αποφάσεις σε δύσκολες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekpaideytiki-episkepsi-sto-kpe-filippiadas/