«

»

Απρ 19 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς

Οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Β1 του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Καστοριά την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο των προγραμμάτων περιβαλλοντικής αγωγής «Νερό: πηγή ζωής, ενέργειας, έμπνευσης και δημιουργίας» και «Από τη λίμνη των Ιωαννίνων στις λίμνες της Ελλάδας και της Ευρώπης» στα οποία συμμετέχουν αντίστοιχα. Τους συνόδευσαν οι καθηγήτριες Μαρία Εξάρχου, Καλλιόπη Μπεκιάρη, Λευκοθέα Νόννη, Μαρία Πετρίδου.

Οι δύο περιβαλλοντικές ομάδες επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Καστοριάς και πήραν μέρος στο ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Οι δρόμοι του νερού – Η λίμνη της Καστοριάς». Έπειτα από μία εγκάρδια υποδοχή από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ, παρακολούθησαν πρώτα το θεωρητικό μέρος, που περιλάμβανε μία εκτενή παρουσίαση για την ιστορία της λίμνης της Καστοριάς, τη βιοποικιλότητά της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, χωρισμένοι σε ομάδες, περιηγήθηκαν στις όχθες της λίμνης και έκαναν έρευνα πεδίου σχετικά με τη χλωρίδα και την πανίδα του υγρότοπου και τις ανθρώπινες δραστηριότητες στη λίμνη και εκτέλεσαν μετρήσεις φυσικοχημικών παραμέτρων του νερού. Τέλος, συμμετείχαν σε βιωματικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την αποδημία των πουλιών και αξιολόγησαν το πρόγραμμα.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Ενυδρείο γλυκού νερού της Καστοριάς και με μια σύντομη περιήγηση στη νότια παραλία της πόλης. Η συμμετοχή των μαθητών κατά την υλοποίηση του προγράμματος ήταν ενθουσιώδης και όλοι έμειναν συνολικά με τις καλύτερες εντυπώσεις.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekpaideytiki-episkepsi-sto-kentro-perivallontikis-ekpaideysis-kastorias/