«

»

Νοέ 01 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Με αφορμή την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2023, και στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας με τίτλο «Ιστορίες μετανάστευσης», οι μαθητές της Γ γυμνασίου επισκέφτηκαν το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνονται 90 και πλέον έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, κάποια από τα οποία έχουν έντονες αναφορές σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, όπως επίσης και σε θέματα που σχετίζονται με μετακινήσεις, εκτοπισμούς πληθυσμών, σε ζητήματα συνόρων και ορίων. Οι μαθητές μελέτησαν στοχευμένα έργα και συμπλήρωσαν σχετικά φύλλα εργασίας. Ο κάθε μαθητής επέλεξε ένα έργο που, κατά τη γνώμη του, ανταποκρίνεται περισσότερο στο θέμα της δράσης, με σκοπό να το αποδώσει εικαστικά με τον τρόπο που αυτός θα αποφασίσει.

Αξίζει να αναφερθεί  επίσης ότι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν, στην Αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων, στην έκθεση  «Ιάννης Ξενάκης. Ηχητικές Οδύσσειες», αφιερωμένη στον μεγάλο θεωρητικό της μουσικής, συνθέτη, αρχιτέκτονα και μαθηματικό της ελληνικής διασποράς.

Υπεύθυνες για τη δράση καθηγήτριες: Β.Ραμπαούνη, Λ. Νόννη-Βλάχου.

 

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης / Ιστορίες μετανάστευσης

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekpaideytiki-episkepsi-sto-ethniko-moyseio-sygchronis-technis/