«

»

Δεκ 16 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε εταιρείες της περιοχής των Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο των Σχεδίων Δράσης «Zosim-Eco School: Οικολογικό Σχολείο» και «Κλιματική κρίση: Ώρα Μηδέν», την Τρίτη 12/12/2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη σε τρεις εταιρείες της περιοχής μας, με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης του σχολείου μας. Συγκεκριμένα, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των εταιρειών: α) D&A Label – Packaging, β) Athlos Sportswear και γ) ΒΙΚΟΣ Α.Ε., αποκομίζοντας από τα στελέχη τους χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα στάδια του καινοτόμου σχεδιασμού, της σειριακής παραγωγής και ψηφιακής διαχείρισης των προϊόντων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της Ανακύκλωσης ως πρακτικής που ήδη υλοποιείται στις επιχειρήσεις αυτές και ως προς τους στόχους τους τόσο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος όσο και για την ενίσχυση της οικολογικής τους στάσης και δράσης.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Ελένη Ζήκου (Φιλόλογος), Μαρία Παπαγεωργίου (Μαθηματικός), Μαρία Πετρίδου (Φιλόλογος), Ευτυχία Ράπτη (Πληροφορικός), Ευαγγελία Συρογιαννούλη (Μουσικός), Παρασκευή Τσιώρη (Θεολόγος).

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekpaideytiki-episkepsi-se-etaireies-tis-periochis-ton-ioanninon/