«

»

Ιαν 31 2023

Εκπαιδευτική διαδικτυακή παρέμβαση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας

O Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) πραγματοποίησε δύο εκπαιδευτικές διαδικτυακές παρεμβάσεις στη Γ’ τάξη του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023. Η δράση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Ομαδοσυνεργατικής Διδασκαλίας στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στα τμήματα Γ2 και Γ3, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της λογοκλοπής. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη δικηγόρο, επιστημονική συνεργάτιδα του ΟΠΙ, κ. Μαρία Γ. Σινανίδου για τις βασικές αρχές της πνευματικής ιδιοκτησίας, τη σημασία της προστασίας της αλλά και την αποφυγή ενεργειών που τη θίγουν με έμφαση στο ψηφιακό περιβάλλον.
Οι δύο “συναντήσεις” πραγματοποιήθηκαν μέσα από την ψηφιακή τάξη, ενώ ο ΟΠΙ έστειλε τον Οδηγό πνευματικής ιδιοκτησίας για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου στους μαθητές των δύο τμημάτων της Γ’ Τάξης.
 
Δείτε τον Οδηγό για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου στη βιβλιοθήκη του copyrightschool.gr
 
Υπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης ήταν η εκπαιδευτικός ΠΕ02 Ειρήνη Αμοργιανιώτη.
 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekpaideytiki-diadiktyaki-paremvasi-toy-organismoy-pneymatikis-idioktisias/