«

»

Ιαν 28 2019

Εκδήλωση του σχολείου για την «Υγεία και ευεξία στους έφηβους μαθητές»

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 η εκδήλωση που διοργάνωσε το σχολείο μας, σε συνεργασία με τη Β΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Διευθυντής: Καθηγητής Μωυσής Ελισάφ), με θέμα: «Υγεία και ευεξία στους έφηβους μαθητές». Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ / KA2 «Agenda 2030: Thats our challenge και των σχολικών προγραμμάτων με ανάλογη θεματική που υλοποιούν τα τμήματα Β2 και Β3. Ο σκοπός ήταν η διάχυση των στόχων του προγράμματος στο ευρύ κοινό και, ειδικά, του Στόχου 3: «Καλή Υγεία και Ευημερία», του Στόχου 4: «Ποιοτική Εκπαίδευση» και του Στόχου 17: «Συνεργασία για τους Στόχους».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των projects που υλοποίησαν μαθητές του σχολείου αναφορικά με την εφηβική υγεία, υπό την επίβλεψη μελών του επιστημονικού προσωπικού της Κλινικής. Συγκεκριμένα, οι μαθητές κάνοντας τις σωματομετρικές μετρήσεις και αναλύοντας στατιστικά τα δεδομένα που προέκυψαν, κατανόησαν τη σύνδεση του «σωματικού εγγραμματισμού» με την υγεία και τη διατροφή.

Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο ήταν αναρτημένα μαθητικά σλόγκαν σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη της Agenda 2030, ενώ υλοποιήθηκαν για τους παρευρισκομένους βιωματικές δράσεις από τους ίδιους τους μαθητές, όπως μέτρηση πίεσης και υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος. Οι μαθητές μας διακρίθηκαν για το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα, τη διαδραστική συμμετοχή και την άψογη παρουσίασή τους.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekdilosi-toy-scholeioy-gia-tin-ygeia-kai-eyexia-stoys-efivoys-mathites/